Як приготувати картоплю в духовці в часниковому маслі з сиром

Ароматна картопля в духовці в часниковому маслі і з сиром стане незвичайним гарніром для сімейної вечері.
Інгредієнти:
- 1 кг картоплі
- 100 г вершкового масла
- 2 столові ложки сметани
- 70 г твердого сиру
- 2-4 зубчики часнику
- сіль за смаком
- зелень (кріп, петрушка)
приготування:
1. Картоплю очистити, відварити майже до готовності.
2. Поки картопля вариться, зробимо заливку. Твердий сир (будь-який, на ваш смак) натираємо на дрібній тертці. Зелень подрібнюємо. У миску викладаємо 100 г м'якого вершкового масла, додаємо до нього пропущений через прес часник, натертий сир і зелень. Солимо до смаку, заправляємо сметаною, перемішуємо.
3. З відвареної картоплі зливаємо воду, трохи охолоджуємо і розрізаємо кожну картоплину уздовж на дві частини.
4. Глибоку форму для запікання змащуємо вершковим маслом. Викладаємо в неї картоплю, зверху накриваємо часниково-сирною начинкою.
5. Відправляємо в духовку, розігріту до 220 градусів, на 10-15 хвилин до легкої рум'яної скоринки.
Коментарі